Оптикс АД

Интернет адрес: http://www.optixco.com .

"ОПТИКС" АД е първата фирма в България и една от първите организации в Европа, внедрила успешно петорно интегрирана система за управление, включваща следните международни стандарти: ISO 9001:2008 – Управление на качеството, ISO 27001:2005 – Информационна сигурност, ISO 14001:2005 – Опазване на околната среда, AQAP 2110 – Военен стандарт на NATO, OHSAS 18001:2007 – Здравословни и безопасни условия на труд. "ОПТИКС" АД е една от първите компании в България със сертификация в съответствие с натовския стандарт AQAP 2110. Фирмата има присвоен NCAGE код 0001BU на производител/търговец в кодификационната система на НАТО.
Създадена през 1998 г. като 100% частно дружество, "ОПТИКС" АД е специализирана в конструирането и производството на оптични, оптикомеханични и оптикоелектронни възли и изделия с военно и гражданско предназначение. Като прилага компетентно съвременните технологии, "ОПТИКС" АД извършва целия производствен процес – от проектиране и реализиране на прототипи до серийно производство на елементи, възли и уреди.
Производството отговаря на всички изисквания на европейските и световните стандарти – DIN, MIL, ISO, BS. Съвременният дизайн, ергономичността и високите технически характеристики на изделията произвеждани от "ОПТИКС" АД са съпоставими с най-добрите световни образци и предизвикват основателен интерес от страна на водещи фирми в оптичния, медицинския и отбранителния браншове.
Внедрена е CAD/CAM система за проектиране, анализ, изработване и тестване на изделията в единна електронна среда. Фирмата е интегрирала и   ERP – система за бизнес управление на ресурсите на всички оперативни нива – доставки, производство, продажби, финанси и счетоводство.
Със своя широк спектър на конструктивни и производствени възможности в областта на оптичните технологии, фината механика и цялостното интегриране на системи, компанията е достоен и желан партньор в различни високотехнологични проекти.

Показване: Списък / Таблица
Покажи:
Сортиране по:

През изминалата 2013 година „Оптикс“ разработи и внедри в производство свой нов продукт "Фюжън прист..
„Интегрираме сигурност!“ - така определят екипната си работа инженерите и специалистите от направлен..
Иновационна Борса © 2015 - 2023