Робот за ин-витро оплождане
Добавена от: Микрона ООД
Тип на офертата: Търси - Съфинансиране, Предлага - Продукт / Иновация
  Целта на този проект е да се разработи методология и роботизирана система за ин-витро оплождане чрез ИКСИ асистираща процедура. На базата на реализирания продукт и иновативен процес ще бъде разработена нова услуга в областта на ин-витро оплождането, която ще има за цел да повиши параметри като степен на стерилност, успеваемост и възпроизводимост.

Стремежът е по този начин да се повиши качеството на работа на ин-витро процедурата в България, да се понижи цената на манипулацията и да се повиши конкурентноспособността на стартиращи иновативни предприятия у нас в областта на микро и нанотехнологиите и в частност ин-витро оплождането. Роботизираната система ще бъде достъпна за българския пазар и ще бъде с функционалност, сравнима с тази на големи компании в областта на новите технологии. Тази разработка ще бъде ново постижение в България.

Иновативният аспект на разработената система за автоматизиране на процеса ин-витро оплождане е свързан с разработването на компютърно управление като по този начин ще оптимизира съществуващите телеуправляеми комерсиални системи за ин-витро оплождане и ще изведе микробиолога от работната среда с цел повишаване на степента на стерилност.

Друг иновативен аспект, който е съществено предимство на предложената в проекта роботизирана система е автоматизиране на микрофлуидните процеси като зареждане на яйцеклетки, имобилизиране, позициониране и ориентация в работното пространство и отвеждането на инжектираните яйцеклетки.

Резултати

Основен резултат е разработване на физически опитен образец на цялостната автоматизирана система за роботизиране на процеса ин-витро оплождане.

Дейности
  1. Разработване на модулен принцип на работа като се комбинира мехатроника и  микрофлуидика в областта на ин-витро оплождането.
  2. Моделиране и симулиране на цялостния процес на автоматизация в направленията микрофлуидика и мехатроника.
  3. Създаване на съвременно програмно осигуряване за контрол и паралелно управление на задвижващи, сензорни и оптични модули в областта на автоматизиране на процеса ин-витро оплождане.

Бенефициенти

Потенциалните клиенти на продукта/процеса са 19 репродуктивни центъра в България и лаборатории. Клиенти са и около 40 репродуктивни центъра от региона на Бълканския полуостров. Имайки предвид конкурентоспособността на робота, то потенциални клиенти са и над 200 центрове от Европа.

Напишете Отзив


* Вашето Име:


* Вашият Отзив: Забележка: HTML не се поддържа!

* Отзив:  Лош           Добър

* Въведете кода от полето по-долу:Иновационна Борса © 2015 - 2023