Биологично - активни продукти, екстрахирани от слузта на градински охлюв Helix aspersa
Биологично - активни продукти, екстрахирани от слузта на градински охлюв Helix aspersa
Добавена от: Биокомпоненти ООД
Тип на офертата: Търси - Съфинансиране, Предлага - Продукт / Иновация
Иновационната разработка представлява биологично активни продукти, изолирани от слузта на градински охлюви. Тези продукти са защитени с 3 патента и един модел:
  1. Изобретение „Биокомпоненти от охлюви”, Държавен регистър No110665А, А 61 К 38/17(20006.01) 2013 г., дата на заявяване 28.05.2010
  2. Заявка за изобретение „Екстракти от охлюв Helix aspersa”, рег.No111616, дата на заявяване 6.12.2013 г.
  3. Заявка за изобретение „Опитни образци от слуз от охлюви Helix aspersa за козметичната и хранително–вкусовата промишленост”, рег-No111617, дата на заявяване 6.12.2013 г.
  4. Заявка за изобретение „Машина за събиране на екстракт от градински охлюв”, рег.No111617, дата на заявяване 6.12.2013 г.
Доказано е, че разработените екстракти могат да бъдат включени като активни субстанции в продукти за:
  • Изобретениeтo по точкa 1 се отнасят за получаване на екстракт от слузта на градински охлюв Helix aspersa с биологично активни пептиди.
  • Изобретението по точка 2 е свързано с получаване и характеризиране на четири екстракта от слузта на градински охлюви Helix aspersa, съдържащи различни биокомпоненти (пептиди, ензими, киселини, олигозахариди, протеини и др.). Приносът на това изобретение е свързан с получаване на големи количества чисти биоактивните продукти чрез високоефективни методи с по-малко разходи. Определени са свойствата на тези продукти в естествени условия, което позволява да бъдат предвидени или преодолени евентуални проблеми, които биха възникнали при прилагането на продуктите.
  • Изобретението по точка 3 се отнася до разработване на дванадесет опитни образци, получени от слузта на градински охлюви Helix aspersa, които могат да се използват като активни съставки в хранителни добавки, козметични и фармацефтични продукти. Предложените опитни образци се прилагат в много видове продукти и имат широк спектър на действие, като: регенерират кожата след рани и изгаряния; намалява дълбочината на бръчките, петна и белези; омекотява епидермиса; отстранява петна и белези; има положителен ефект върху стрии/стрии; действа успокояващо за кожата и лигавиците и др.
  • Полезният модел по точка 4 се отнася до машина, която може да се използва за събиране на екстракт от градински охлюви. Претенцията се отнася до машина за многократно събиране на екстракта, без да бъдат наранени охлювите и не променя активността на получения екстракт.

Напишете Отзив


* Вашето Име:


* Вашият Отзив: Забележка: HTML не се поддържа!

* Отзив:  Лош           Добър

* Въведете кода от полето по-долу:Иновационна Борса © 2015 - 2023